Članak

Svjetska banka pohvalila reforme srpske vlade

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa direktoricom za strateška i operativna pitanja Svjetske banke Mariam Sherman koja je pohvalila reforme srpske vlade, prije svega

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa direktoricom za strateška i operativna pitanja Svjetske banke Mariam Sherman koja je pohvalila reforme srpske vlade, prije svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide, izvještava Tanjug, prenosi NAP.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije i podrška koju Svjetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću. 

Posebna pažnja posvećena je procesu restruktuiranja javnih i državnih poduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svjetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.   

Premijer Vučić i direktorica Sherman razgovarali su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i o akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mjera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svjetska banka predstaviti na ovom Samitu. 

Sherman je najavila dolazak predsjednika Svjetske banke dr. Jim Kima u Beograd u drugoj polovini septembra. Prioritetna tema koja će biti razmatrana tokom ove posjete biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, prije svega unaprijeđenje programa ranog obrazovanja djece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića. 

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorica Svjetske banke za Jugoistočnu Evropu Ellen Goldstein. Vučić se zahvalio i Shermanovoj i Goldstein na ogromnoj podršci koju je Svjetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspješno realizovala neophodne reformske  procese, saopšteno je iz Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

 

 

#Region