Članak

Kandidat za gradonačelnika Bihaća Hadis Jusić

Nakon maratonske sjednice Gradskog odbora SDA, izabran je kandidat za gradonačelnika Bihaća. Hadis Jusić, aktuelni direktor JKP Komrad Bihać dobio je povjerenje članova Gradskog odbora, piše novinska

Nakon maratonske sjednice Gradskog odbora SDA, izabran je kandidat za gradonačelnika Bihaća. Hadis Jusić, aktuelni direktor JKP Komrad Bihać dobio je povjerenje članova Gradskog odbora, piše novinska agencija Patria.

Hadis Jusić je, kako piše krajina.ba, ujedno bio i jedino realno rješenje GO SDA s obzirom da se u proteklih nekoliko godina pokazao kao relativno uspješan direktor JKP Komrada.

U medijima se špekulisalo do sada sa nekoliko imena Sead Kadić, Samir Muminović, Damir Hodžić, Fuad Mujagić...no najveći broj glasova članova GO SDA Bihać dobio je upravo Hadis Jusić.

Podsjećanja radi, kandidat je bio donedavni gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je uhapšen prije dvije sedmice zbog primanja mita i nalazi se u pritvoru. Nakon toga, Predsjedništvo SDA je donijelo odluku da ga suspenduju iz članstva stranke do pravosnažnog okončanja postupka. 

Hadis Jusić je potpredsjednik GO SDA Bihać. U svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri nije se posebno isticao. Nalazi se na funkciji JKP Komrad Bihać. Osim te funkcije, nije obavljao niti jednu u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. 

Upućeniji u poltička zbivanja u Krajini kažu da se radilo u izboru 5 do 12, obzirom da su još od oktobra prošle godine svi znali da će kandidat ponovo biti Emdžad Galijašević. Stoga se nije obraćala više pažnja da se neko od postojećih članova GO SDA Bihać ili pak kantonalnih zastupnika priprema i profilira u javnosti kao eventualni kandidat, 

No, iznenadno hapšenje Galijaševića, dovelo je GO SDA Bihać do zida. Obzirom da je ostalo još samo 6 dana do konačne predaje kandidatskih listi, krenulo se u intenzivnu potragu za novim kandidatom. 

Situacija na terenu nakon hapšenja Galijaševića, dobrano je uzdrmala i do sada čvrstu glasačku mašineriju SDA, tako da je pred Jusićem golem posao da pojašnjava narodu šta se to dogodilo. Osim Jusića, još nekoliko imena bilo je u igri, no svi oni odbijali su ponude za kandidaturu znajući sa čime im se valja suočiti na terenu. 

#BiH