Članak

Zgrada bivšeg Feroelektra: Općina Stari Grad prodala svoj udio investitoru za 3 miliona KM

Dio sredstava, u iznosu od 500.000 KM, bit će usmjeren na izgradnju sarajevske žičare, ali sredstva neće biti uplaćena do naredne sjednice Općinskog vijeća koja će biti održana u augustu. Gradska upra

Na sjednici vijeća Općine Stari Grad usvojen je zaključak u vezi sa rješavanjem statusa zgrade bivšeg Feroelektra, u ulici Mula Mustafe Bašeskije broj 16, i to nakon sedamnaest godina.

Ostaci ovog objekta uklonjeni su tek prije nekoliko mjeseci kada je Zlatko Krainović, inače raniji vlasnik 35 % objekta, prodao svoj dio investitoru “KOL” društvu sa ograničenom odgovornošću za trgovinu koje je investiralo izvedene radove, prenosi Patria.

Općinsko vijeće Stari Grad prihvatilo je danas ponudu za prodaju općinskog udjela od 65% po pravu preče kupovine, društvu “KOL”, za iznos od 3 miliona konvertibilnih maraka. Također, usvojen je zaključak da se od dijela sredstava ostvarenih prodajom finansira završetak izgradnje dječijeg igrališta na Obhodži, zatim dječijeg igrališta Ablagijin sokak i dovrši izgradnja osnovne škole “Vrhbosna”.

Dio sredstava, u iznosu od 500.000 KM, bit će usmjeren na izgradnju sarajevske žičare, ali sredstva neće biti uplaćena do naredne sjednice Općinskog vijeća koja će biti održana u augustu. Gradska uprava Sarajeva dotad treba Općinskom vijeću Stari Grad dostaviti glavni projekat izgradnje žičare.

Inače, kupac KOL na ovom mjestu izgradit će luksuzni hotel. 

#BiH