Članak

VIDEO Teroristički napad: Trenutak jedne od eksplozija zabilježen mobitelom

Još uvijek se nagađa da li iza ovog koordiniranog terorističkog napada stoji ISIL ili PKK. Prema informacijama turske državne televizije objavljenim u 23 i 30 sati, dogodila su se tri napada, koja su

Na aerodromu Ataturk u Istanbulu, u večerašnjim eksplozijama, poginulo je najmanje 28 osoba, a više od 60 ranjeno, zadnje su informacije koje je objavio CNN, prenosi novinska agencija Patria. 

Još uvijek se nagađa da li iza ovog koordiniranog terorističkog napada stoji ISIL ili PKK. Prema informacijama turske državne televizije objavljenim u 23 i 30 sati,  dogodila su se tri napada, koja su izvela tri bombaša, a nakon toga su se raznijeli. Ataturk je 11 najprometniji aerodrom u svijetu, a 3 u Evropi.

-Sišao sam sa aviona, ljudi su vrištali, padali jedni preko drugih. Nisu znali šta se dešava. Tek sada na pasoškoj kontroli vidim o čemu se radi. Prva eksplozija je bila izvan aerodroma, tako mi se čini Sve je puno vojske i policije, rekao je jedan od putnika svjedoka, koji se zatekao na aerodromu. 

Svi američki letovi prema Istanbulu do daljnjeg su stopirani. 

Video na kojem se vidi trenutak jedne od eksplozija OVDJE 

#Svijet