Članak

Centar za zdravo starenje: 495 osoba treće životne dobi našli su svoj kutak za druženje

Centar su posjetili predsjednica Komisije Gjulera Dedović-Halilbegović i članovi Šefket Međedović, Vedina Čordalija, Ševala Dizdarević, Azra Đulalić, Teufik Orahovac i Hadžo Bučan.

Članovi Komisije Općinskog vijeća za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar posjetili su Centar za zdravo starenje. Povod posjete bio je upoznavanje sa aktivnostima koje se realiziraju u Centru koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu, saopćeno je iz Općine Centar, prenosi novinska agencija Patria.

U ime Centra za zdravo starenje prisutne su pozdravile koordinatorica Varja Nikolić i  predsjednica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“ Svjetlana Fabijanić-Grbić, te ih kratko upoznale sa aktivnostima koje su realizirane u prethodnih pet mjeseci rada.

-Prošlo je pet mjeseci od kada je Centar otvoren i sa ponosom želim kazati kako je projekat opravdao povjerenje. Za ovih pet mjeseci čak 495 osoba treće životne dobi javilo se u Centar kako bi se uključili u aktivnosti koje se realizuju. Osim druženja, prijateljstva, edukacije i usvajanja novih znanja, članovi i članice Centra ovdje rade na poboljšanju kvaliteta svog života, međusobno razmjenjuju iskustva i na najbolji način provode svoje slobodno vrijeme, istakla je Nikolić.

Centar su posjetili predsjednica Komisije Gjulera Dedović-Halilbegović i članovi Šefket Međedović, Vedina Čordalija, Ševala Dizdarević, Azra Đulalić, Teufik Orahovac i Hadžo Bučan.

Ova komisija bila je aktivno uključena u ovaj projekt namijenjen građanima treće životne dobi koji stanuju na području centralne sarajevske općine, pratila tok radova na adaptaciji prostorija i pružala podršku ostalim aktivnostima vezanim za otvaranje Centra za zdravo starenje.

#Lifemagazin