Članak

Darko Ćulum od danas zvanično direktor Policije RS

Vasić odlazi u penziju, a na njegovu mjesto Ćulum je zvanično došao danas

Dosadašnji direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izvršio je danas predaju dužnosti novoimenovanom direktoru Darku Ćulumu, saopćeno je iz MUP-a RS, prenosi Patria.

Vasić odlazi u penziju, a na njegovo mjesto došao je Ćulum. Početkom avgusta, članovi Nezavisnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske za izbor direktora Policije RS obavili su razgovore sa Darkom Ćulumom i Draganom Prodanovićem, kandidatima koji su ispunili uslove konkursa za novog direktora entitetske policije.

Odbor je jednoglasno donio odluku da Darko Ćulum bude predložen za novog direktora entitetske policije, a potvrdila ju je Vlada RS.

U biografiji Ćuluma stoji da je obavljao poslove i zadatke policajca i inspektora po svim linijama rada; od aprila 1999. godine – rukovodilac Grupe za suzbijanje teških krađa; od oktobra 2003. godine – načelnik Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminaliteta; od marta 2006. godine – načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka; od januara 2010. godine – načelnik CJB Banja Luka; od februara 2012. godine – načelnik Uprave policije, a od februara 2015. godine obavljao je poslove zamjenika direktora policije.

Gojko Vasić poslove direktora Policije Republike Srpske obavljao je od jula 2010. godine, piše Patria.

#BiH