Članak

SDA:Samo odlučna reakcija međunarodne zajednice može spriječiti destabilizaciju BiH

U trenutku kada se odlukom o provođenju referenduma BiH vodi u stanje destabilizacije nije dovoljno samo konstatirati stvari, već je nužno odlučno djelovati. Stoga očekujemo da OHR, ne čekajući na akt

Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira je ispravno konstatirao stanje,vezano za antidejtonski i antiustavni referendum u RS. Međutim,  izostala je konkretna odluka koja se u ovom trenutku očekuje, a to je poništavanje odluke Narodne skupštine RS o održavanju referenduma zakazanog za 25. septembar,suspenzija svih do sada poduzetih aktivnosti u njegovom provođenju i sankcioniranje odgovornih, saopćeno je iz SDA, prenosi novinska agencija Patria. 

U trenutku kada se odlukom o provođenju referenduma BiH vodi u stanje destabilizacije nije dovoljno samo konstatirati stvari, već je nužno odlučno djelovati. Stoga očekujemo da OHR, ne čekajući na aktivnosti domaćih institucija, ispuni svoju dejtonsku obavezu i donese gore navedenu odluku.

Odlučna reakcija međunarodne zajednice u ovom momentu treba da bude upozorenje  da neće proći nikakvo antidejtonsko djelovanje i da evropski,NATO i reformski put BiH nema alternativu, stoji u saopćenju. 

#BiH