Članak

Sjećanje na neka davna vremena: EX FILES- Maglaj kavog smo voljeli

Doprinos izložbi, pored Maglajlija, dali su i vrhunski fotografi među kojima je i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva Milomir Kovačević Strašni koji je neke od svojih najljepših potreta snim

U petak 2. septembra u 19,30 sati u skladištu Mapexa u Maglaju bit će otvorena izložba pod nazivom „EX FILES – Maglaj kakvog smo voljeli“. Podršku ovom projektu kojeg realizuju mladi Maglaja okupljeni oko Udruženja Dictum factum, dala je Općina ali i brojni sponzori, piše novinska agencija Patria.

-Maglajlije su širom otvorile vrata svojih domova, podijelili s nama sjećanja na neka davna vremena, dozvolili da prelistamo njihove stare albume. Nažalost, mnogo je porodičnih arhiva uništeno i otišlo u nepovrat. Naš cilj je podsjetiti građane na bogatu kulturnu tradiciju i život grada, rekao je Adi Softić, predsjednik UO Udruženja mladih Dictum factum. 

Doprinos izložbi, pored Maglajlija, dali su i vrhunski fotografi među kojima je i dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva Milomir Kovačević Strašni koji je neke od svojih najljepših potreta snimio na ulicama Maglaja.

Maglajlije će biti u prilici da vide i radove Minje Ramović, Eldara Emrića, Vjekoslava Bojata, Fuada Čičkušića i Gorana Panića. 
 „EX FILES – Maglaj kakvog smo voljeli“ imat će nekoliko segmenata, od eksponata koji podsjećaju na nekadašnji načina života, preko kulture, sporta pa do odjeće kakva se nosila nekada. 

#Lifemagazin