Članak

Općina Centar uplatila 5.000 KM za obnovu zapaljene prostorije Crkve na Pofalićima

Nakon obilaska prostorija crkve i skladišnog prostora u kojem je podmetnut požar, Bećirević i Ajnadžić su upoznali predstavnike crkve da je Općina Centar uplatila 5.000 KM za potrebe renoviranja zapal

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić su u srijedu 31. augusta 2016. godine posjetili crkvu Svetog Preobraženja u Pofalićima u kojoj je 21. augusta zapaljen ostavinski prostor. Ovom prilikom su kao dobri domaćini parosi Jadran Danilović i Čedomir Đelmo svoje goste iz Centra proveli i pokazali im unutrašnjost crkve te su ih upoznali sa historijatom ove jedine pravoslavne bogomolje na području Novog Sarajeva, prenosi agencija Patria. 

Nakon obilaska prostorija crkve i skladišnog prostora u kojem je podmetnut požar, Bećirević i Ajnadžić su upoznali predstavnike crkve da je Općina Centar uplatila 5.000 KM za potrebe renoviranja zapaljenih prostorija, jer iako se crkva nalazi na području druge sarajevske općine kao dobri domaćini su osjetili potrebu da obiđu i pomognu svojim komšijama.

Ovom prilikom su načelniku Bećireviću i predsjedavajućem Ajnadžiću uručene zahvalnice za sveukupni doprinos ovoj vjerskoj zajednici koja djeluje u okviru Srpske pravoslavne crkvene opštine Dolačka, te su istakli činjenicu da je Općina Centar prva institucija koja je konkretno pomogla nakon paljevine skladišta crkve.  

#BiH