Članak

Ne mogu davati više informacija:Tužilaštvo BiH potvrdilo da SIPA pretresa Čavkinu kancelariju

Tužilaštvo BiH oglasilo se povodom informacije da je u toku akcija pripadnika SIPA-e koji pretresaju kancelariju i privatne objekte u vlasništvu državnog tužioca Olega Čavke, piše novinska agencija Pa

Tužilaštvo BiH oglasilo se povodom informacije da je u toku akcija pripadnika SIPA-e koji pretresaju kancelariju i privatne objekte u vlasništvu državnog tužioca Olega Čavke, piše novinska agencija Patria. 

Tužilac Čavka je, kako saznaje Žurnal, osumnjičen da je krao dokazne materijale iz predmeta organiziranog kriminala. U toku je njegovo saslušanje u prostorijama SIPA-e.

-Tužilaštvo BiH provodi određene aktivnosti i odlučno je da se suprotstavi svim oblicima nezakonitosti i zloupotreba, bez izuzetaka, pa i ako se radi o našem uposleniku.

Tužilaštvo BiH institucija je koja radi u skladu sa zakonom i svako nezakonito postupanje pojedinaca, bit će procesuirano. U ovom trenutku, u interesu predmeta ne možemo davati dodatne informacije niti komentare, te medije molimo za razumijevanje, stoji u saopćenju.  

#BiH