Članak

Nikšić: Nacionalne stranke građanima umjesto posla nude strah i podjele

Moram raći da građani širom BiH imaju iste probleme, bez obzira u kojem dijelu žive. Nedostaje im posla, pravde, šanse i vizije za bolji život – rekao je Nikšić, dodajući da je SDP-a ponudio najbolje

Ankete pokazuju da će u velikom broju općina odlučivati nekoliko glasova o tome ko će osvojiti poziciju načelnika. Rekao je ovo danas na konferenciji za novinare u Sarajevu lider SDP-a BiH Nermin Nikšić. Iz tog razloga, Nikšić je povazo sve članove i simpatizere ove partije da 2. oktobra izađu na izbore. Rekao je da je partija na pragu dobrog izbornog rezultata i da joj je zbog toga važan svaki glas.

- Glas za SDP je glas protiv podjele BiH – rekao je Nikšić, prenosi Patria.

- Moram raći da građani širom BiH imaju iste probleme, bez obzira u kojem dijelu žive. Nedostaje im posla, pravde, šanse i vizije za bolji život – rekao je Nikšić, dodajući da je SDP-a ponudio najbolje ljude i program da se bore za bolji živit svih građana u zemlji.

- Ovdje jedino nedostaje nacionalizama, podjela, mržnje i straha koji se uvodi u ovom predizbornom vremenu – rekao je Nikšić dodajući da SDA i Bakir Izetbegović građanima nude uprave to. Nikšić smatra da je glas za koaliciju SDA-SBB glas za podjelu BiH, glas za Čovića je glas za treći entitet.

- Ponudili smo 861 mladog kandidata, koji su prvi put u politici. To je više od 40 posto od ukupnog broja kandidata. To je budućnost ove zemlje  – rekao je predsjednik SDP-a.

- Ti ljudi su imali dvije mogućnosti; da odu iz zemlje kao što je to samo u prošloj godini uradilo gotovo 80.000 njihovih vršnjaka, ili da ostanu i bore se. Izabrali su ovo drugi i SDP im je dao priliku da grade zemlju u kojoj žive - rekao je Nikšić na posljednjoj konferenciji za novinare uoči lokalnih izbora 2. oktobra, prenosi NAP.

#BiH