Članak

Teslić: Biračima nudio poklone uoči izbora, policija ga uhapsila

U cilju dokazivanja i dokumentovanja krivičnog djela saslušano je više lica u svojstvu svjedoka, dok će oduzeti paketi pomoći, zajedno sa drugim materijalnim dokazima poslužiti u daljem krivičnom post

Policijski službenici policijske stanice Teslić izvršili su kriminalističku obradu nad R. K. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo "Podmićivanje pri izborima ili glasanju", prenosi novinska agencija Patria. 

Za prijavljenog R. K. postoji osnov sumnje da je na području opštine Teslić biračima nudio poklone u namjeri da ih navede da na predstojećim izborima glasaju za određenu političku partiju.

Policijskoj stanici Teslić, 27. 09. 2016. godine prijavljeno je da je R. K. sa još dva lica došao pred kuću dvije starije ženske osobe kojim je predao pakete pomoći (prehrambeni i higijenski proizvodi), navodeći ih da na predstojećim izborima glasaju za lica koja im predloži, nakon čega im je R. K. uzeo lične karte rekavši da će ih na dan izbora odvesti do glasačkog mjesta. Istog dana Policijskoj stanici Teslić prijavljeno je da je sa istom namjerom R. K. uzeo ličnu kartu od punoljetnog lica sa posebnim potrebama, a bez znanja njegovog staratelja.

O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, po čijoj su naredbi policijski službenici Policijske stanice Teslić 29. 09. 2016. godine izvršili kriminalističku obradu nad R. K. u svojstvu osumnjičenog.

U cilju dokazivanja i dokumentovanja krivičnog djela saslušano je više lica u svojstvu svjedoka, dok će oduzeti paketi pomoći, zajedno sa drugim materijalnim dokazima poslužiti u daljem krivičnom postupku. Pronađene lične karte vraćene su licima.

Po dokumentovanju, protiv R.K. Okružnom javnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Podmićivanje pri izborima ili glasanju", javlja N1. 

#BiH