Članak

Plenković u dvodnevnoj posjeti Sarajevu, Kiseljaku, Mostaru

Bit će održan i sastanak delegacija BiH i RH. U delegaciji BiH, uz predsjedavajućeg Zvizdića, bit će i njegovi zamjenici, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine

U dvodnevnu službenu posjetu BiH dolazi predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik HDZ BiH koji će u petak ujutro prvo se susresti sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Bit će održan i sastanak delegacija BiH i RH. U delegaciji BiH, uz predsjedavajućeg Zvizdića, bit će i njegovi zamjenici, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Protokolom posjete predviđen je susret sa predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH kao i susret sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH.

Tokom boravka u Sarajevu premijer Plenković imat će susrete i sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem (12:00 sati), i vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem (13:00 sati), kao i članovima HKD „Napredak“ (15:40 sati).

Posjete Kiseljaku i Mostaru

U popodnevnim satima premijer Plenković posjetit će Kiseljak gdje će se susresti sa načelnikom Općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetit će i Mostar gdje će se u večernjim satima susresti sa mostarsko-duvanjskim biskupom monsinjorom Ratkom Perićem i gvardijanom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru Ikom Skokom.

U subotu 29.10.2016. godine premijer Plenković će posjetiti Sveučilište u Mostaru gdje će razgovarati sa rektoricom Ljerkom Ostojić i članovima Rektorata. Tokom dana razgovarat će sa predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, te će posjetiti Dom za siromašne studente Franjevačkog samostana i obići gradilište Hratskog narodnog kazališta u Mostaru.

#BiH