Članak

Uz prijetnju pištoljem i nožem: Opljačkane apoteka i prodavnica u Novom Sarajevu

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja,

U Sarajevu su se sinoć dogodila dva razbojništva u razmaku od 45 minuta, piše bh. novinska agencija Patria. Prvo je opljačkana apoteka, a zatim i prodavnica u Novom Sarajevu.

Oko 19 sati u apoteci JU "Apoteke Sarajevo” u ulici Zagrebačka  27 dva lica uz prijetnju pištoljem od radnica su uzela neutvrđenu količinu novca.

Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju događaja, identifikacij i pronalasku izvršioca.

Drugo razbojništvo dogodilo se oko 19:45 sati, u prodavici "Konzum" koja se nalazi u ulici Bulevar Meše Selimovića broj 27., gdje su dva lica uz prijetnju pištoljem i nožem, od radnica otela neutvrđenu sumu novca.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca. 

#CrnaHronika