Članak

Snažan potres opet pogodio Italiju, osjetio se i u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

Osjetio se i u Hrvatskoj. Evropsko-mediteranski seizmološki centar na internetskoj stranici objavio je da se radi o potresu jačine 6,7 koji je u 7,40 sati pogodio centralnu Italiju a osjetio se i na s

Potres je opet pogodio centralni dio Italije. Prema EMSC-u potres koji je jutros pogodio Italiju bio je 6,6 stepeni po Richteru. Corriere piše da je 7.1, a to je objavila američka geološka služba USGS koja je kasnije prepravila taj podatak. Potres je izazvao paniku zbog toga što je dugo trajao i masovni izlazak stanovnika na ulice, a dio telefonskih linija je u prekidu, javlja italijanska novinska agencija Ansa, prenosi Patria. 

Osjetio se i u Hrvatskoj. Evropsko-mediteranski seizmološki centar na internetskoj stranici objavio je da se radi o potresu jačine 6,7 koji je u 7,40 sati pogodio centralnu Italiju a osjetio se i na sjeveru i jugu Italije te u susjednim državama Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, a potom je korigirao jačinu na 6,5.

Epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, 68 kilometara jugoistočno od Perugije, odnosno između Perugije i Macerate u mjestu Norcie. Italijanska novinska agencija navodi da još nema podataka o stradalima i šteti, piše Index. 

#Region