Članak

Suđenje Oriću: Tužilaštvo BiH odustalo od 13 svjedoka, počinje iznošenje materijalnih dokaza

Tužilac Miroslav Janjić kazao je da su odustali od 13 preostalih svjedoka jer su u razgovoru s njima utvrdili da oni mogu samo potvrditi postojanje oružanog sukoba u Zalazju bez dodatnih činjenica koj

Pred Sudom BiH nastavljeno je suđenje ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i njegovom saborcu Sabahudinu Muhiću, a suđenje nije trajalo duže od pet minuta jer je Tužilaštvo BiH odustalo od iskaza svih preostalih svjedoka, piše bh. novinska agencija Patria.

Tužilac Miroslav Janjić kazao je da su odustali od 13 preostalih svjedoka jer su u razgovoru s njima utvrdili da oni mogu samo potvrditi postojanje oružanog sukoba u Zalazju bez dodatnih činjenica koje su već iznesene pred ovim sudom.

- Tužilaštvo BiH predlaže da već na narednom ročištu počnemo sa izvođenjem materijalnih dokaza, a u dogovoru sa odbranom napravit ćemo selekciju nespornih zbog ekonomičnosti samog postupka – kazao je Janjić.

Odbrana Nasera Orića saglasna je sa ovim prijedlogom, a naredno ročište bit će održano 15. novembra kada će Sudu biti predočeni materijalni dokazi. 

#BiH