Članak

U zgradi Predsjedništva BiH održan je redovni sastanak koalicaionih partnera na državnom nivou, a teme razgovora bile su aktuelni problemi. Sastanku su prisustvovali predsjednici SDA, HDZ BiH, SBB-a, lideri i predstavnici stranaka Saveza za promjene. Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić kazao je da se razgovaralo o akcizama na naftu i naftne derivate ali i o budžetu, piše Patria.

- Mislim da smo postigli jednu iznimno visoku saglasnost i da će u tom smislu stvari ići u najboljem redu - kazao je Radončić.

Na pitanje da li je blokirano donošenje budžeta Radončić je kazao da nije upoznat s tim i da bi ga trebalo usvojiti na najbrži mogući način.

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je nakon sastanka da su razgovarali i o nekim kadrovskim pitanjima, klirinškom dugu, zatim izgradnji graničnog prelaza kod Bratunca.

- Taj granični prelaz je u interesu građana BiH i bit će to urađeno od sredstava od klirinškog duga ove godine a onda će to biti nastavljeno u 2018. godini - kazao je Izetbegović.

On je potvrdio da se još razmatra rješenje oko plavog dizela.

Na pitanje o odluci CIK-a da s izborne liste skine Salmira Kaplana Izetbegović smatra da je CIK izašao iz onoga što je okvir njegovog rada.

- Odluka nije finalna, vidjet ćemo, nemam još pravi odgovor - kazao je Izetbegović.

#BiH