Članak

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk uhapsili su R.J. (1944) iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila ubistvo, prenosi Patria.  

Policijskoj stanici Kozluk sinoć je oko 21,25 sati prijavljeno da se u mjestu Malešić, grad Zvornik, u pomoćnom objektu nalazi beživotno tijelo N.J. (1946) iz Zvornika.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Centra javne bezbjednosti Zvornik u saradnji sa pripadnicima PS Kozluk su vršeći uviđaj, te preduzimanjem niza drugih operativnih mjera i radnji, na osnovu predmeta i tragova pronađenih na licu mjesta utvrdili da postoje osnovi sumnje da je smrt nastupila nasilnim putem.

O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio preduzimanje određenih mjera i radnji kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je R.J. (1944) iz Zvornika počinila ubistvo. Prilikom kriminalističke obrade ona je u potpunosti priznalo izvršenje krivičnog djela.

Policijski službenici će lice R.J. (1944)  predati u dalju nadležnost OJT Bijeljina, saopćeno je iz MUP-a RS. 

#CrnaHronika