Članak

Tri mame iz Sarajeva Aida Feraget, Tea Macan i Mirela Nikšić pozivaju sve zainteresirane da se pridruže njihovoj akciji “Za osmjeh male-velike djece”, piše novinska agencija Patria.

Poručuju da se bliži Nova godina, te da svaka mama, svaki roditelj pokušava organizovati nešto za svoje najmilije.

- Ovdje pored nas žive mala-velika djeca, djeca u duši, koja nekada i nisu svjesna Nove godine, ali su svjesni paŽnje koju dobiju. Svjesni posjete. Rukovanja. Pogleda. Oni čuvaju najljepše zagrljaje koje možete dobiti. Riječ je o štićenicima Zavoda Drin. Jako, jako blizu nas, u Fojnici, njih 500 čeka da ih se sjetimo, da spremimo poklon i za njih. 

Najmlađi štićenik je beba od dva mjeseca. Ukupno 40 djece po "našim standardima". I oni su zaslužili poklone! Zbog različitih fizičkih stanja, jedan dio štićenika je nepokretan, bez obzira na uzrast. Oni jedu kašastu hranu, trebaju pelene i trebaju nas.

U Drinu žive i divni, uspješni sportisti. Njih stotinjak, na specijalnim takmičenjima nižu uspjehe u fudbalu, košarci, boćanju i plivanju. Zar nisu zaslužili da pokažemo koliko smo ponosni na njih i na njihov trud?, poručuju Aida, Tea i Mirela.

Gdje i kada donijeti darove

Prošle godine, kažu naše sagovornice, Sarajevo je pokazalo koliko srce ima. Neko radi sevapa, neko radi Deda Mraza, neko radi karme, neko radi radi ljepote davanja....rezultat je bio divan...

Pozivamo vas da se ponovno uključite u akciju za malu-veliku djecu, štićenike zavoda Drin.

Vi odaberite šta želite/možete pokloniti i donesite to 18. decembra u Aquarius na Vilsonovom šetalištu u periodu od 17:00 -20:00 sati.

Šta je najpotrebnije

Ovo je najpotrebnije: igračke, slatkiši, veš, pelene za djecu, pelene za odrasle, kašasta hrana za nepokretne, cigarete, higijenske potrepštine, didaktički materijal koji će im omogućiti da na lagan,interesantan način ovladaju nekim osnovnim životnim vještinama: npr.konci za heklanje i pletenje, dugmad, kolaž papir, bojanke, bojice, kistovi, ,glinamol,puzle i slično), odjeća, obuća i trenerke za naše sportiste.  

Novac ne donosite! Pokloni su ono čemu se srce raduje! Naša mala-velika djeca zaslužuju radost!

#Lifemagazin