Članak

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, jutros (29.11.2016. godine) su započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Urban“, usmjerene protiv organizovanog kriminala.

U okviru akcije „Urban“, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izvršeni su pretresi objekata na sedam lokacija i slobode je lišeno sedam lica, zbog postojanja osnova sumnje da su lica lišena slobode počinila krivično djelo organizovani krminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, zloupotreba procjene, poticaj na izvršenje krivičnog djela, i porezna utaja, usljed čega je prouzrokovana šteta u budžetu Kantona Sarajevo. Budžet Kantona Sarajevo, je oštećen za više od tri miliona konvertibilnih maraka.

Lica lišena slobode, će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, biti predata postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje.  

#CrnaHronika