Članak

Organizacija RVI i Udruženje demobilisanih boraca Općine Srebrenica pozdravili su odluku Općinske organizacije SDA Srebrenica “o ukoru pred isključenje iz te stranke i suspenziji visoko pozicioniranih članova što su djelovanjem u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu i zaslužili”, piše Patria.

– Čestitamo OO SDA Srebrenice za hrabrost da najprije „počisti“ unutar vlastitih redova one kojima su najbitniji lični interes i pozicije. Pozivamo i druge probosanske političke partije da učine isto, da bi pokazali da je Srebrenica iznad ličnih interesa bilo kojeg pojedinca – navodi se u otvorenom pismu Predsjedništvu SDA.  

-Zašto je za načelnika Srebrenice izabran kandidat prosrpskih političkih partija, a ne naš Ćamil Duraković, pitanje je kojem ćemo posvetiti pažnju i analizu u narednim danima i mjesecima.

Neupitno je da je između ostalog, sad sa sigurnošću možemo reći, posljedica sadašnjeg stanja i gubitka Srebrenice nerad parlamentarca koji je i zvanično bio zadužen za koordinaciju predizbornih aktivnosti u Srebrenici – naglašeno je u pismu.

Opštinska organizacija donijela je prije nekoliko dana odluku o smjeni Sadika Ahmetovića sa funkcije potpredsjednika OO SDA Srebrenica i člana Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje.

Ahmetoviću je izrečena i opomena pred isključenje iz stranke. Opomenut je i odbornik u Skupštini opštine Srebrenica Alija Tabaković. Nakon toga oglasilo se pet odbornika SDA u Skupštini opštine Srebrenica koji su pružili podršku Ahmetoviću. 

Predsjedništvo SDA nije se oglašavalo o razdoru unutar srebreničke SDA. 

#BiH