Članak

U utorak je u naselju Buča Potok došlo do saobraćajne nesreće koja je nakon razjašnjenih okolnosti okvalifikovana kao ubistvo u pokušaju, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, kako se navodi u izvještaju MUP KS 29.11.2016.godine u 15,25 sati, od strane dispečera Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obaviještena je III PU da se u ulici Trebinjska, općina Novi Grad Sarajevo, nalaze dva lica koja su zadobila povrede usljed udara putničkog motornog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđene osobe i utvrđeno je da se radi o T.V., rođen 1989. godine u Sarajevu i maloljetna A.A., rođena 2001. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. Povrijeđeni su prevezeni u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod T.V. konstatovane teške tjelesne povrede, dok je A.A. zadobila lakše tjelesne povrede.

U obavljenom intervjuu isti su izjavili da su se kretali ulicom Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, te ih je prilikom vožnje unazad udarilo putničko motorno vozila marke "Opel Astra", sive boje, nepoznatih registarskih oznaka, kojim je upravljao nepoznati vozač, sa kojim se u vozilu nalazila i nepoznata ženska osoba. Tom prilikom došlo je do verbalnog sukoba između T.V. i nepoznatih lica, nakon čega je vozač prednjim djelom vozila udario u T.V. i maloljetnu A.A., a potom su se lica vozilom udaljila u nepoznatom pravcu.

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dana 30.11.2016.godine, policijski službenici III PU lišili su slobode H.A., rođen 1982. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju). Na osnovu sudske naredbe, od istog je privremeno oduzeto putničko motorno vozilo marke "Opel Astra". Policijski službenici pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela.  

 

#CrnaHronika