Članak

Predsjednik SDA poručio: Neće biti isti odnos spram četvorke, jer ni djelovanje im nije bilo isto

Lider SDA opet nije imao konkretan stav kazavši da je Kongres neupitan, jer su ga verifikovali svi organi stranke, da neće biti nikakvih vanrednih kongresa niti konvencija, a da je svima u cilju, a tr

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović na današnjoj novogodišnjoj pres konferenciji ove stranke osvrnuo se i na problem koji Klub SDA ima u Parlamentu BiH zbog četvorice poslanika koji traže demokratizaciju i reforme unutar SDA, piše Patria.

Izetbegović je kazao da su dogovori u toku i da neće biti jednak odnos spram četvorice poslanika jer ni njihovo djelovanje unutar stranke nije bilo jednako.

Iako četvorka u svojim zahtjevima jasno traži objavljivanje stenograma sa Kongresa SDA, a vezano za umanjivanje broja članova biračkih odbora i traže istragu objavljenog video snimka na kojem se vidi da pojedinci, iako nisu članovi biračkih odbora posjeduju glasačke listiće i zaokružuju ih mimo volje delegata.

Na naše pitanje da se jasno izjasne o ovome i zašto dosad nije urađen stenogram i istraga video snimka, Izetbegović nije imao jasan odgovor, poručivši da je prigovara poslije Kongresa uvijek bilo.

No nije komentirao navode novinara da za razliku od ranijih Kongresa sada imamo video snimak na kojem se jasno vidi zbog čega se prigovara.

Lider SDA opet nije imao konkretan stav kazavši da je Kongres neupitan, jer su ga verifikovali svi organi stranke, da neće biti nikakvih vanrednih kongresa niti konvencija, a da je svima u cilju, a trebalo bi biti i četvorki, održavanje stabilnosti unutar Parlamenta u Kluba SDA, a onda i države BiH. 

#BiH