Članak

Sarajevo:I za novogodišnje praznike bit će problema sa vodom

Za vrijeme Novogodišnjih praznika 1., 2. i 3. januara 2017. godine, na usluzi potrošačima za prijavu eventualnih kvarova na vodovodnoj mreži, na raspolaganju je operativna ekipa i dežurni telefoni Dis

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, tokom novogodišnjih praznika,  pokušat će poremećaje u vodosnabdijevanju Kantona Sarajevo i isključenja potrošača zbog popravki kvarova na vodovodnoj mreži, svesti na minimum.  Međutim, pucanja cjevovoda su nepredvidiva  i preduzeće će poduzeti sve mjere, da se za takve eventualne intervencije obezbijedi brza opravka kvara, saopćeno je iz ovog preduzeća, piše Patria.  

-Naglašavamo, da je vodovodni sistem najvećim dijelom oslonjen na pumpanje i električnu energiju, te je u tom smislu, sa ove distance, nemoguće bilo kakvo predviđanje situacije o vodosnabdijevanju.

KJKP ViK će obezbijediti pojačan broj interventnih ekipa, koje održavaju vodovodni sistem, tako da će se sve poduzeti, da se poremećaji u vodosnabdijevanju što prije, stabiliziraju i otklone.

Za vrijeme Novogodišnjih praznika 1., 2. i 3. januara 2017. godine, na usluzi potrošačima za prijavu eventualnih kvarova na vodovodnoj mreži, na raspolaganju je operativna ekipa i dežurni telefoni Dispečerskog centra: 210-707 i 220-435.

Za hitne intervencije na kanalizacionoj mreži i potrebe za pročepljenjem na kućnim priključcima, operativne su ekipe, koje možete pozvati putem telefona: 203 - 059 i 668 - 259.

#BiH