Članak

Bajrović ponovno izabrana na poziciju viceguvernera

Viceguvernerka Bajrović je u CBBiH od njenog osnivanja 1997. godine, na različitim pozicijama, a biće zadužena za Sektor za administraciju i finansije u CBBiH.

Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, održanoj danas, 29.12.2016. godine u Sarajevu, dalo je odobrenje za imenovanje Ernadine Bajrović na poziciju viceguvernera, na drugi mandatni period od četiri godine, počev od 01.01.2017. godine.

Viceguvernerka Bajrović je u CBBiH od njenog osnivanja 1997. godine, na različitim pozicijama, a biće zadužena za Sektor za administraciju i finansije u CBBiH.

U Centralnoj banci Bosne i Hercegovine radi od 1997. godine, u angažmanu MMF-a kao asistentica prvog guvernera.

Potom je radila na projektu uvođenja domaće valute (konvertibilne marke), u procesu reforme platnog prometa u BiH, te reformi tržišta kapitala. Od juna 2001. godine u radnom je odnosu u CBBiH u Uredu guvernera, kao saradnica za pitanja finansijskih tržišta, između ostalog zadužena i za proces suverenog kreditnog rejtinga BiH.

Od juna 2004. godine radi kao samostalna stručna saradnica u Odjeljenju za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Tokom 2006. godine, u ime CBBiH, imenovana je i za člana radne grupe za finansijski sektor u pregovorima s EU u procesu priprema za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH u EU.

Od januara 2007. godine rukovoditeljica je Odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima, gdje između ostalog vodi poslove tehničke saradnje s centralnim bankama. Tokom 2010. godine bila je projekt menadžerica međunarodnog projekta EU "Jačanje kapaciteta upravljanja ljudskim resursima u Centralnoj banci BiH".

 

#Biznis