Članak

Banja Luka: Radionica za novinare i aktiviste o poboljšanju građanskog aktivizma u medijima

Radionica/dodjela održava se u Muzičkom paviljonu u Banja Luci sa početkom u 12 sati, kao dio projekta pod nazivom “Promocija slobode izražavanja kroz medijski aktivizam u BiH”.

Centar za informativnu dekontaminaciju mladih iz Banja Luke i portal BUKA organiziraju 31. januara u Banja Luci radionicu “Aktivisti kao novinari: Kako poboljšati vidljivost građanskog aktivizma u medijima”, a nakon radionice bit će uručena nagrada za najbolju aktivističku priču objavljena na portalu Buka, tokom decembra prošle i u junuaru 2017. godine, piše Patria.

Na radionicu/dodjelu su pozvani učesnici konkursa za najbolju aktivističku priču koji su ušli u uži izbor. To su građanski aktivisti, novinari i blogeri koji se u svakodnevnom radu susreću sa brojnim izazovima, u nastojanju da postignu što veću vidljivost svojih aktivnosti i dobiju potrebnu podršku za ostvarivanje svojih ciljeva.

- Cilj radionice je da učesnici steknu nova saznanja i uvide u načine promovisanja građanskih inicijativa i kampanja, te da razmijene iskustva o upotrebi digitalnih medija za postizanje veće vidljivosti i pridobijanje šire podrške za svoje aktivnosti - navode organizatori radionice. 

- Političke elite se trude da civilni sektor prikažu u negativnom svjetlu, pa je jedan od ciljeva seminara da se građanski aktivisti upoznaju sa načinima borbe protiv negativne kampanje koja se protiv njih vodi – navode organizatori. 

Radionica/dodjela održava se u Muzičkom paviljonu u Banja Luci sa početkom u 12 sati, piše NAP.

#BiH