Članak

Ivanić zakazao konsultacije: Imam svoj stav o reviziji, Izetbegović svoj, a Čović nešto između

Dačić je rekao i da se radi o jednostranom potezu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i da je taj potez usmjeren protiv dobrih odnosa Srbije i BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je gostujući na RTS-u da je za sutra 2. mart, zakazao neformalne konsultacije članova Predsjedništva povodom „vaninstitucionalne odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid“, prenosi Patria.

Ivanić je rekao da na tim konsultacijama ne očekuje ništa posebno, objasnivši da ih je zakazao za četvrtak, jer je 1. mart neradan dan u BiH zbog obilježavanja Dana nezavisnosti.

Ivanić je podsjetio da je nedavno prekinuta vanredna sjednica Predsjedništva BiH, jer bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović „nije želeo da se raspravlja o podnošenju zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije“

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je dodao i da je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović napustio tu sjednicu i da je zato odlučio da zakaže neformalne konsultacije članova Predsjedništva BiH.

"Ne očekujem ništa posebno, ja imam svoj stav, Izetbegović ima svoj, a Čović nešto između", rekao je Ivanić, koji je u emisiji "Upitnik" RTS-a gostovao zajedno s ministrom vanjskih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Ivanić je ponovio i da svi argumenti pokazuju da nema nikakve pravne osnove za reviziju tužbe i da odluka o tome nije donesena u institucijama BiH.

Dačić je rekao i da se radi o jednostranom potezu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i da je taj potez usmjeren protiv dobrih odnosa Srbije i BiH.

Srbijanski šef diplomatije je rekao i da Srbija želi dobre odnose sa BiH.

#BiH