Članak

Izetbegović negira da se upustio u paralelizam: Ivanić je taj koji je počeo raditi sam

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da je tokom jučerašnjeg dana razgovarao sa predsjedavajućim Mladenom Ivanićem, piše Patria.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je  danas novinarima u Sarajevu da je tokom jučerašnjeg dana razgovarao sa predsjedavajućim Mladenom Ivanićem, piše Patria.

- Izgleda da se Ivanić počeo upuštati u paralelizam, u ono što je meni neutemeljeno prebacivao. Članovi Predsjedništva posebno će odgovarati na pisma koja su stigla od Međunarodnog suda pravde.

Ivanić je govorio da ja pokušavam sam da zastupam stavove cijelog Predsjedništva. Nikad ja to nisama radio. Ono što sam tvrdio jeste da agent ima mandat. Kao bošnjački član Predsjedništva učinio sam sve da Softić napravi valjan zahtjev – rekao je Izetbegović, dodajući kako je Ivanić počeo raditi sam.

-Ivanić sebe predstavlja suverenom BiH. Ivanić nije suveren. On je predsjedavajući i može Sudu u Hagu prenositi isključivo samo ono što sva trojica dogovorimo. Nadam se da se Ivanić neće upustiti u neke neustavne manipulacije - kazao je Izetbegović.

#BiH