Članak

Da li smo zavisni u nezavisnosti: Mladi SDP-a, NS-a i DF-a obilježili 25 godina nezavisnosti

“Da li smo zavisni u nezavisnosti“ naziv je javne tribine koju su u Sarajevu organizirali Forum mladih SDP BiH, Forum mladih Naše stranke i Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte.

“Da li smo zavisni u nezavisnosti“ naziv je javne tribine koju su u Sarajevu organizirali Forum mladih SDP BiH, Forum mladih Naše stranke i Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte.

Organizatori su naglasili da je riječ o prvoj zajedničkoj aktivnosti u organizaciji mladih ove tri stranke, te da su s namjerom odabrali Dan nezavisnosti, kako bi se pitali koliko su zapravo danas mladi nezavisni u najbitnijim područjima interesovanja – obrazovanju, poduzetništvu, aktivizmu, te koje mogućnosti im nudi ostanak u gradnji bolje i pravednijeg društva?!

Cilj javne tribine je bio da se konkretno, racionalno i argumentovano razgovara o problemima sa kojim se mladi suočavaju u Sarajevu i cijeloj Bosni i Hercegovini, 25 godina nakon nezavisnosti.

Poslana je jasna poruka da samo zajedno sve građanske snage, a posebno mladi, mogu ponuditi odgovor i alternativu trenutnom stanju u našem gradu i našoj državi.

Ovakvim događajima žele uspostaviti dugoročni kontinuitet okupljanja mladih i održavanja redovnih tribina na kojima će se raspravljati o najbitnijim pitanjima ove populacije, te u skladu s tim i nuditi konkretna rješenja.

 

 

#BiH