Članak

Cvitanović: Dolazak najviših dužnosnika EPP-a u Sarajevo pokazuje da BiH ima prijatelje u Evropi

Predstavnici EPP su tokom boravka u Sarajevu razgovarali sa predstavnicima političkih partija u BiH. Razgovori su se odnosili na reforme u BiH, političe krize u zemlji, a razgovarano je o tome na koji

Dolazak najviših dužnosnika EPP-a u Sarajevo i održavanje niza sastanaka sa političkim i društvenim predstavnicima iz BiH, ukazuje kako Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Evropi, kojoj je stalo do stabilizacije prilika i normalizacije stanja u našoj zemlji, rekao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, tokom sastanka sa čelnicima Evropske pučke stranke jučer u Sarajevu.

Cvitanović je pozdravio dolazak predstavnika EPP-a u Sarajevo. Rekao je da je ovo vrlo važno vrijeme za Bosnu i Hercegovinu. EPP je najsnažnija politička grupacija u Evropskom parlamentu, pa je njihova podrška Bosni i Hercegovini od velikog značaja.

Predstavnici EPP su tokom boravka u Sarajevu razgovarali sa predstavnicima političkih partija u BiH. Razgovori su se odnosili na reforme u BiH, političe krize u zemlji, a razgovarano je i o tome na koji način BiH može ubrzati svoj put ka EU i NATO savezu, piše Patria.

#BiH