Članak

Ivanić na Malti: U fokusu kongresa teme koje se tiču Zapadnog Balkana i Brexita

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić učestvuje na dvodnevnom kongresu Evropske narodne partije, koji će biti održan danas i sutra na Malti

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić učestvuje na dvodnevnom kongresu Evropske narodne partije, koji će biti održan danas i sutra na Malti

Tema ovogodišnjeg kongresa Evropske narodne partije je „Budućnost Evrope”, a u fokusu kongresa su teme koje se tiču Zapadnog Balkana i Brexita, kao i brojni izazovi s kojima se Evropa suočava, vanjska i sigurnosna politika, migracije i terorizam.

Govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića planiran je za večerašnju sesiju kongresa. Predsjedavajući Ivanić govorit će o aktuelnoj političkoj situaciji, poslјednjim dešavanjima u BiH i tenzijama u regiji.

Na kongresu Evropske narodne partije učestvuju brojni lideri iz Evrope i regije, među kojima su i lideri Evropske unije, predsjednik Evropske komisije, predsjednik Evropskog vijeća, šefovi evropskih država i vlada, te lideri evropskih političkih partija.

 

#BiH