Članak

Vlada Federacije BiH razmatra amandmane na Prijedlog zakona o PIO-u

Federalno ministarstvo finansija predložilo je dvije odluke koje se odnose na staru deviznu štednju, a Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva programe utroška ovogodišnjih tran

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati predložena izjašnjenja na amandmane na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, te na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Federalno ministarstvo finansija predložilo je dvije odluke koje se odnose na staru deviznu štednju, a Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva programe utroška ovogodišnjih transfera namijenjenih za poticaje poljoprivredi i veterinarstvu.

Bit će razmatran i izvještaj o izvršenju Budžeta FBiH za 2016. godinu, a na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u dnevni red je uvrštena informacija o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima iz dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

 

#BiH