Članak

Nejasan i nepotpun: Vlada nije prihvatila izvještaj o radu Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja

Izvještaj Nadzornog odbora bi, konstatovano je danas, trebao biti sadržajan, jasan i nedvosmislen, posebno kada se odnosi na obaveze po nalozima regulatora i nalazima iz izvještaja nezavisnog revizora

Federalna vlada, nakon današnjeg razmatranja, nije prihvatila izvještaj o radu Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja d.d. Sarajevo za period od 5. novembra 2016. do 20. februara 2017. godine, saopćeno je iz Vlade, piše Patria.  

Kako je obrazloženo, uvidom u izvještaj o radu Nadzornog odbora Sarajevo-osiguranja u ovom periodu i zapisnike XXI redovne sjednice održane 26.11.2016. godine, XXII vanredne sjednice održane 19.1.2017. godine i XXIII vanredne sjednice održane 19.1.2017. godine, ustanovljeno je da je izvještaj nejasan, konfuzan i nepotpun u dijelu koji se tiče postupanja po nalozima Agencije za nadzor osiguranja FBiH i po nalozima nezavisnog revizora.

Izvještaj Nadzornog odbora bi, konstatovano je danas, trebao biti sadržajan, jasan i nedvosmislen, posebno kada se odnosi na obaveze po nalozima regulatora i nalazima iz izvještaja nezavisnog revizora.

#Biznis