Članak

Zid šutnje: Burna sjednica Predsjedništva SDA, niko nije želio dati izjavu

O temama niko nije htio govoriti, a saznajemo da je sjednica bila jako burna.

Zid šutnje u SDA. Šta se desilo na današnjoj maratonskoj sjednici Predsjedništva ove strake koja je trajala šest sati niko zvanično ne zna, piše Patria. 

Novinarima je iz PR službe kratko rečeno da je sjednica završena bez ikakvih zaključaka, te da će biti nastavljena za desetak dana.

O temama niko nije htio govoriti, a saznajemo da je sjednica bila jako burna. Posebno kada se govorilo o unutarstranačkim razmiricama i onome što se desilo posljednjih mjeseci, a kulminiralo je podizanjem optužnice protiv Asima Sarajlića, Mirsada Kukića i Amira Zukića.

Potpuno je nejasan odnos koalicionih partnera i odnosi između SDA i SBB su sve zategnutiji, a na maratonskoj sjednici Predsjedništva SDA razmatralo se stanje u zemlji i nakon današnje izjave hrvatskog član Predsjedništva, Dragana Čovića, koji je kazao kako parlamentarna većina na državnom nivou više ne postoji. Ni Savez za promjene nije više "stabilan" koalicioni partner, jer ne mogu oprostiti Izetbegoviću reviziju presude po tužbi BiH prema Srbiji.  

Niko od članova Predsjedništva SDA nije bio raspoložen za davanje izjava.

#BiH