Članak

Demobilisani borac Kadić: Šerif Patković me lažno optužuje, nisam bio u Njemačkoj, nemam ni pasoš

Kadić je poručio da će tužiti Patkovića ukoliko ne izađe pred ljude i ne ponudi mu javno izvinjenje.

Borci koji već više od dvije sedmice protestiraju ispred Vlade FBiH s negodovanjem su dočekali potpisivanje današnjeg sporazuma koji je sa Ministarstvom za boračka pitanja FBiH potpisalo 10 udruženja.

Posebno je okupljene borce izrevoltiralo obraćanje Šerifa Patkovića predsjednika Koordinacije boračkih udruženja ARBiH koji je u svom govoru kazao da je vidio izvjesnog Kadića koji je prijetio samospaljivanjem da je rekao da je iz Zenice, a da je zapravo bio u Njemačkoj i da se takvim ljudima ne može pomoći.

Novinar Patrije našao je izvjesnog Kadića koji je odmah izvadio svu dokumentaciju koja dokazuje da je bio pripadnik Armije RBiH, a kako je kazao nikad nije imao pasoš otkako je BiH međunarodno priznata zemlja.

Kadić je poručio da će  tužiti Patkovića ukoliko ne izađe pred ljude i ne ponudi mu javno izvinjenje.

- Pa je li treba da me ljudi ovdje linčuju jer je Patković iznio laži. Saborci moji evo dokaza da sam iz Zenice, evo vam CIPS i lična karta. Ovo što rade je nečuveno – kazao je Enver Kadić.

Nakon toga na megafon je više demobilisanih boraca pozvalo je prisutne predstavnike udruženja koji su u Vladi potpisivali sporazum kazavši da izađu pred njih i da se „ne boje jer su oni došli iz Njemačke.“ 

#BiH