Članak

BiH doživjela prvi poraz na EP, Latvija bila prejaka

Zmajići su loše otvorili meč, te su nakon prve četvrtine imali zaostatak 20:26, ali dobrom igrom u drugoj dionici uspjeli su da se vrate u rezultatski egal, te je nakon 20 minuta igre rezultat bio 48:

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hecegovine poražena je od selekcije Latvije rezultatom 79:74, u okviru trećeg kola D grupe Evropskog prvenstva u Slovačkoj, prenosi agencija Patria.

Zmajići su loše otvorili meč, te su nakon prve četvrtine imali zaostatak 20:26, ali dobrom igrom u drugoj dionici uspjeli su da se vrate u rezultatski egal, te je nakon 20 minuta igre rezultat bio 48:48.

U trećoj dionici Latvijci su se uspjeli “odlijepiti” na sedam poena, međutim u četvrtu četvrtinu ušlo se neriješenim rezultatom 61:61. Odmah na staru poveli smo poenima Čerkezovića sa linije slobodnih bacanja.

Ipak, ubrzo je Latvija preokrenula rezultat i stekla značajnu prednost, koju je čuvala do kraja utakmice, te su slavili sa 79:74.

Čampara je bio najefikasniji sa 16 poena, a dodao je šest asistencija i dva skoka. Čerkezović je imao učinak od 15 poena, tri asistencije i četiri skoka. Adžić je dodao 12 poena, a Sikiraš 11. U pobjedničkoj ekipi najraspoloženiji je bio Lacis sa 18 poena. (ScSport)

#Sport