Članak

Gordana Tadić održala sastanak s čelnicima OSA-e, SIPA-e i DKPT-a

Sastanak je održan povodom aktuelne situacije i različitih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi rada pravosudnih institucija i policijskih i sigurnosnih agencija, a povodom saznanja o

U Tužilaštvu BiH održan je sastanak v.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić,  zamjenice glavnog tužioca Ozrenke Nešković i tužioca Ćazima Hasanspahića, sa čelnicima policijskih i sigurnosnih agencija, zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem, zamjenikom direktora OSA BiH Trifkom Buha i zamjenikom direktora DKPT BiH Milom Jurićem.

Sastanak je održan povodom aktuelne situacije i različitih informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi rada pravosudnih institucija i policijskih i sigurnosnih agencija, a povodom saznanja o nezakonitom praćenju i nadzoru kretanja i razgovora v. d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i potpredsjednice VSTV BiH.

Na sastanku su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti koje će dovesti do smirivanja tenzija koje su se pojavile u javnosti, te nastavak saradnje institucija, u okviru svojih nadležnosti, kako  bi se u potpunosti utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa nedavnim dešavanjima, o čemu će javnost biti informirana nakon izvršenih provjera.

#BiH