Članak

Sprind ne razmatra poskupljenje hljeba: Potrošači na prvom mjestu

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanim po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odogovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

Prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo trenutno ne razmatra povećanje cijena hljeba. Pekarske proizvode kompanije Sprind građani Bosne i Hercegovine će i u idućem periodu moći kupovati po istim cijenama, a iz kompanije garantuju vrhunsku kvalitetu. 

U Sprindu smatraju da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne građanim po najnižnim mogućim cijenama, a kao društveno odogovorna kompanija Sprind će u tom smislu dati svoj doprinos.

Kako se saznaje iz sredstava informisanja Udruženje pekara Bosne i Hercegovine je najavilo poskupljenje hljeba i peciva. Ovogodišnje suše nisu uticale na proizvodnju pšenice u Bosni i Hercegovni, a zabilježen je i dobar urod ove žitarice. Međutim zbog lošeg uroda kukuruza, stočari su prisiljeni pšenicu umjesto u mlinove davati za prehranu stoke. S tim u vezi, i mlinari su najavili poskupljenje brašna 20 do 30 posto.

Kompanija Sprind d.d. Sarajevo se oglasila saopćenjem u kojem se naglašava kako oni ne razmatraju poskupljenje hljeba. 

- Sarajevska prehrambena industrija Sprind prati kretanja na tržištu pšenice, ali trenutno ne razmatramo poskupljenje hljeba. Potrošači su nam na prvom mjestu i ne želimo njihove budžete dodatno opteretiti. Smatramo da osnovne životne namirnice trebaju biti dostupne svim građanima po najnižim mogućim cijenama - saopćeno je.

Sprind d.d. Sarajevo je osnovan 1982. godine. Kompanija spada među pekarske industrije sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Raspolažu najsavremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta hljeba i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 160 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. 

#BiH