Članak

Dr. Gavrankapetanović dobio podršku kolega: Ponovo izabran za šefa katedre Hirurgije

Ova odluka koju su tajnim glasanjem donijele njegove kolege treba biti potvrđena i na sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović dobio je povjerenje kolega profesora pa je ponovo izabran za šefa katedre Hirurgije Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, potvrđeno je za agenciju Patria.

Ova odluka, koju su tajnim glasanjem donijele kolege dr. Gavrankapetanovića treba biti potvrđena i na sjednici Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta. 

Osim dr. Gavrankapetanovića kandidat za ovu poticiju bio je i dr. Dželaludin Junuzović, koji uživa podršku direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović.  

"Ovim izborom potvrdilo se da dr. Gavrankapetanović uživa ugled među svojim kolegama kako zbog svoje stručnosti tako i zbog ljudskosti", rekao je jedan od profesora Medicinskog fakulteta, podsjećajući da je proteklih nekoliko mjeseci dr. Gavrankapetanović na udaru direktorice Izetbegović, koja ga je smijenila sa čela Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a. Dr. Gavrankapetanović najavio je i odlazak iz ove bolnice.

#BiH