Članak

Musemić: Protiv Krupe želimo nastaviti pobjedničku seriju

Susret se igra u nedjelju od 16 sati, a sudit će ga Ilija Živković.

U prostorijama FK Sarajevo održana je redovna konferencija za medije pred susret 10. kola Premijer lige između bordo tima i Krupe na stadionu Asim Ferhatović Hase, piše agencija Patria.

Husref Musemić je najavio tešku utakmicu, ali vjeruje u osvajanje punog plijena.

- Svaka utakmica je za nas zahtjevna obzirom na bodovni saldo tako će biti i protiv Krupe koja će biti rasterečena, to je opasnost koja vreba, podigli smo formu, raspoloženje i samopouzdanje su veći, za nas je svaka utakmica zahtjevna, želimo da sakupimo što više bodova, vidjet ćemo šta će to donijeti na kraju - kazao je Musemić koji dodao kako na raspologanju neće imati suspendovano Marka Mihojevića te Sanjina Lelića zbog temperature.

Na pitanje čime je zadovoljan, odnosno nije u prethodnim utakmicama šef struke Bordo tima je istakao kako ga najviše zadovoljavaju osvojeni bodovi.

- Zadovoljan sam bodovima, svaka utakmica nosi dobre i loše stvari, pokušavamo kroz trening da otklonimo, ali to sigurno nije otkloniti, u situaciji smo pod imperativom, sputava neke igrače, bitna je utakmica da riješimo u svoju korist, nadam se ćemo poslije pauze biti još bolji.

Said Husejinović će se vjerovatno naći među 18 za nedjeljni susret.

- Husejinović nije prošao pripreme, kasno se priključio, igrali protiv Olimpika, to je bila provjera za igrače koji nisu igrali, Said će vjerovatno biti među 18, a za dalje ćemo vidjeti.

Miloš Stanojević očekuje čvrstu i tešku utakmicu.

- Čeka nas teška utakmica, svi očekuju da pobjeđujemo, posljednje tri smo pobijedili, atmosfera je dobra što se vidi na terenu, mislim da protiv Krupe neće biti problema, gledali smo analize, ako damo maksimum rezultat neće izostati - kazao je srbijanski veznjak.

Susret se igra u nedjelju od 16 sati, a sudit će ga Ilija Živković.

Ulaznice su u prodaji od danas. Bit će dostupne i na dan utamice na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” i to od 13 sati, po sljedećim cijenama: Tribina “Sjever Vedran Puljić” – 3 KM, Tribina “Istok” – 5 KM, Tribina “Zapad” – 7 KM. Dječija ulaznica za sve tribine biće u prodaji po cijeni od 1 KM.

#Sport