Članak

Vlada se izjašnjava o Nacrtu zakona o stečaju

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrati Prednacrt zakona o elektroničkom potpisu FBiH koji uređuje pravo fizičkih i pravnih osoba na upotrebu elektroničkog

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, razmatrati Prednacrt zakona o elektroničkom potpisu FBiH koji uređuje pravo fizičkih i pravnih osoba na upotrebu elektroničkog potpisa u upravnim, sudskim i drugim postupcima, poslovnim i drugim radnjama.

Također, utvrđuje i prava, obaveze i odgovornosti fizičkih i pravnih osoba koje pružaju usluge izrade, verificiranja i validacije elektroničkog potpisa, elektroničkog vremenskog žiga i pečata, elektroničke preporučene dostave i certifikata za autentifikaciju mrežnih stranica na teritoriju Federacije BiH.

Članovi Vlade će se izjasniti o Nacrtu zakona o stečaju. Ovaj potpuno novi zakon pripremljen je nakon analize postojećeg rješenja u oblasti provođenja stečajnog postupka, te uz uzimanje u obzir svih činjenica koje ukazuju na određene nejasnoće i nepreciznosti u postojećim odredbama.

Federalna vlada će razmatrati informaciju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o potrebi elektrifikacije Unske pruge na dionici Bihać - Blatina. Okončanjem ovog projekta bili bi stvoreni uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo - Bihać i to Talgo garniturom koja već sada dolazi do Banje Luke. Time bi, također, bili smanjeni troškovi prevoza koji bi se obavljao elektro vučom.

 

#BiH