Članak

Sjednica PD PS BiH, nema podrške za HDZ-ov Izborni zakon

Kao tačka dnevnog reda naći će se i Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka drugim državama te njihova svrha po interese Bosne i Herceg

SARAJEVO, (Patria) - Za danas je najavljen nastavak 53. sjednice Predstavničkog doma PS BiH, kao i održavanje 54. sjednice. Pred parlamentarcima će se na nastavku 53. sjednice naći niz sporazuma o saradnji, kao i Deklaracija zastupnika Mladena Bosića o kriterijima definiranja trase brze ceste Sarajevo-Beograd. 

Na dnevnom redu 54. sjednice naći će se i Zahtjev Doma naroda za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, a koji je predložio Klub Hrvata. Ovaj prijedlog usvojen je na Domu naroda, ali danas neće imati podršku zastupnika. 

Kao tačka dnevnog reda naći će se i Informacija o vrsti, broju, intenzitetu i troškovima posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka drugim državama te njihova svrha po interese Bosne i Hercegovine i njenih građana, a čiji je predlagač zastupnik Damir Arnaut.

#BiH