Članak

Nermin Nikšić: Neka današnja presuda ne bude osnov za sijanje sjemena mržnje i podjela

Nema pomirenja bez istine i pravde. Onome ko je izgubio nekog člana porodice ništa ne može nadoknaditi taj gubitak. Vrijeme je da žrtve nađu svoj smiraj, a porodice žrtava bar djelomičnu satisfakciju.

Kako sam to govorio i prilikom presude Ratku Mladiću, razlika između Socijaldemokratske partije BiH i mnogih drugih stranaka je da smo mi legalisti koji poštuju odluku suda, a o sudskim odlukama se ne diskutuje, jer nijedna diskusija neće izmijeniti presudu, smatra Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, prenosi agencija Patria.

- Nema pomirenja bez istine i pravde. Onome ko je izgubio nekog člana porodice ništa ne može nadoknaditi taj gubitak. Vrijeme je da žrtve nađu svoj smiraj, a porodice žrtava bar djelomičnu satisfakciju.

Zato cijenim da se nakon današnje presude treba okrenuti budućnosti, umjesto da je koristimo kao osnov za novo sijanje sjemena mržnje i podjela. Mi našoj djeci dugujemo budućnost, u kojoj će imati sretan i uspješan život.

Život u u kojem više niko i nikada neće doživjeti ono za šta su danas pravosnažno osuđeni čelnici paradržave Herceg-Bosne. Ako to uradimo, današnja presuda će dobiti svoj puni smisao i pozivam sve političke snage da se posvete ostvarenju tog cilja - navodi se u izjavi predsjednika SDP BiH. 

#BiH