Članak

Zvizdić – Čeferin: Puna podrška VMBiH aktivnostima FSBiH i UEFA-e

Predsjednik Čeferin je pohvalio rad Fudbalskog saveza BiH i istaknuo da Bosna i Hercegovina ima izuzetno respektabilnu reprezentaciju.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina.

Razgovarali su o perspektivama razvoja fudbala u BiH i istaknuli važnost sporta, a posebno fudbala u razvoju mladih. Složili su se da je za budući razvoj i unapređenje fudbala u BiH neophodna kvalitetna sportska infrastruktura.

Predsjednik Čeferin je pohvalio rad Fudbalskog saveza BiH i istaknuo da Bosna i Hercegovina ima izuzetno respektabilnu reprezentaciju. On je rekao da je osnovni problem u infrastrukturi i izrazio je spremnost pružanja pomoći i podrške UEFA-e Bosni i Hercegovini, kako u  promociji i razvoju fudbala, tako i u razvoju infrastrukture. Istaknuo je i potrebu još većeg uključivanja djece i mladih osoba u treniranje i sportsko obrazovanje.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH dati punu podršku aktivnostima koje Fudbalski savez BiH realizira sa UEFA-om.

Sastanku su prisustvovali i direktor Nacionalnih asocijacija UEFA-e Zoran Laković i  predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić.

#BiH