Članak

Osmanović sa džudistkinjama Cerić i Samardžić

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je džudistkinje Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić, te selektora džudo reprezentacije BiH Branislava Crnogorca, nakon izuzetnih rez

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je džudistkinje Larisu Cerić i Aleksandru Samardžić, te selektora džudo reprezentacije BiH Branislava Crnogorca, nakon izuzetnih rezultata ostvarenih na Svjetskom i Evropskom prvenstvu.

 - Želim da odam priznanje ovim izuzetnim sportistkinjama za vanserijske rezultate koje su ostvarile u ovoj sezoni. Nadam se da će vaši rezultati biti podstrek kako drugim sportistima, tako i cjelokupnom društvu da u budućnosti posveti još veću pažnju sportu - rekao je ministar Osmanović.

Selektor BiH džudo reprezentacije Branislav Crnogorac naglasio je da je džudo najtrofejniji BiH sport i izrazio očekivanje da će ovi uspjesi probuditi svijest o potrebi promjene odnosa vlasti u BiH prema sportu i sportistima i dovesti do većih ulaganja u sport.

Naš naredni cilj je izboriti nastup na Olimpijskim igrama, te se nadamo da ćemo uspjeti obezbjediti finansije za učešće na izuzetno zahtjevnim kvalifikacionim turnirima - rekao je Crnogorac. 

Larisa Cerić osvojila je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Open kategoriji drugo mjesto, što je najveći rezultat BiH sporta. Aleksandra Samardžić je na Evropskom prevenstvu za seniorke do 23 godine u Podgorici u veoma teškoj konkurenciji osvojila je bronzanu medalju.

                                           

#BiH