Članak

KUP BiH: Šabanadžović junak Željezničara na Pecari

Nažalost, utakmicu je obilježilo i skandiranje domaćih navijača, te isticanje slika šestorice ratnih zločinaca koje sud u Hagu osudio na 111 godina zatvora.

ŠIROKI BRIJEG, (Patria) - U prvoj utakmici četvrtine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Željezničara gosti su slavili rezultatom 0:1.

Utakmica je donijela dosta opreznu igru s obje strane, ali i dozu nervoze. Igra se većinom odvijala na sredini terena uz nekoliko poluprilika na obje strane, no golmani su bili sigurni u završnicama.

U sedmoj minuti došlo je i do jačih varnica među fudbalerima, no sve se brzo raščistilo.

Od prilika u prvom poluvremenu, izdvajamo šansu za Željezničar u 26. minuti nakon odličnog prodora Zeca, no odbrana domaćih otklanja opasnost. U finišu poluvremena dvije dobre prilike za domaće nakon prekida, no mreža Željezničara je ostala mirovati. U 44. minuti nova šansa za Široki Brijeg nakon centaršuta Menala, promjene rezultata nije bilo.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti, no udarac Ramovića je blokirala odbrana Širokog Brijega i na odmor se otišlo sa 0:0.

Nastavak duela počinje novim pokušajem Ramovića, kojeg opet blokira odbrana domaćina. U 52. minuti pokušaj Wagnera, ali lopta odlazi u korner. Igrala se 68. minuta, kada su domaćini imali šansu preko Menala, ali mreže su ostale mirovati.

Tri minute kasnije nova gužva u šesnaestercu tima iz Sarajeva, ali bez konkretne završnice, da bi minut kasnije golman domaćin zaustavio šut Zeca iz sjajne situacije.

Igrala se 86. minuta, kada je Željezničar došao do vodstva i veoma vrijednog gola, koji će se ispostaviti kao pobjedonosni, a strijelac je bio mladi Anel Šabanadžović i tako Želji osigurao veliku prednost šred revanš na Grbavici.

Nažalost, utakmicu je obilježilo i skandiranje domaćih navijača "Herceg-Bosna", te isticanje slika šestorice ratnih zločinaca koje sud u Hagu osudio na 111 godina zatvora, te širenje transparenta koji se odnosio na Slobodana Praljka.

#BiH