Članak

Čolić uveo Sarajlije i hiljade gostiju u 2018. godinu

Publika je satima prije zauzela svoja mjesta te uz dobar ritam se zagrijavala do izlaska zvijezde večeri. Bit će ovo nesumnjivo noć za pamćenje. Hiljade turista iz cijelog svijeta slile su se u Saraje

SARAJEVO, (Patria) - Tačno u ponoć na scenu je izašao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je poželio svim prisutnim sretnu Novu godinu. Upriličen je spektakularan vatromet, a publika je uživala. Raspoloženi Čola nastavio je sa svojim hitovima... 23:00 Desetine hiljada ljudi nalazi se na platou ispred SCC-a na Marijin Dvoru koji su došli dočekati 2018. godinu uz hitove legendarnog pjevača Zdravka Čolića. Čola je na scenu izašao praćen velikim aplauzom i dobro raspoložen počeo je nastup jednim od svojih najvećih hitova "Gori vatra", a publika horski pjeva svaku numeru.

Publika je satima prije zauzela svoja mjesta te uz dobar ritam se zagrijavala do izlaska zvijezde večeri. Bit će ovo nesumnjivo noć za pamćenje. Hiljade turista iz cijelog svijeta slile su se u Sarajevo kako bi dočekali Novu godinu. Nešto stariji sugrađani ne pamte da je Sarajevo posjetilo ovoliki broj turista, osim za Olimpijadu 1984. godine. 

S razlogom je Sarajevo nazvano centrom regije. Novogodišnje slavlje nastavlja se i 1. januara kada će ispred Vječne vatre biti održan koncert Crvene jabuke. 

#Lifemagazin