Članak

Zvanice otkrile da Čović organizuje prijem povodom 1. marta

Tri dana pred prijem medijima još nije upućen poziv, a uzimajući u obzir da je danas poslan poziv za predaju Upitnika EK za srijedu 28. februara onda se sutra može očekivati poziv za 1. mart.

SARAJEVO, (Patria) - Organizator svečanog prijema povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. Pozivnice zvanicima su poslane prošle sedmice. O tome u Press službi ove institucije ne znaju ništa, ili ne žele medijima otkrivati detalje.

Agencija Patria dobila je vrlo šture informacije o tome kada će biti organiziran prijem i ko je organizator. Odgovor nije stigao ni iz kabineta Bakira Izetbegovića. Više detalja otkrile su tek zvanice koje su dobile pozivnice za prijem 1. marta!

Nije ovo prvi put da u Predsjedništvu BiH vlada konfuzija uoči organiziranja prijema povodom državnih praznika. Evidentno je da je komunikacija između kabineta članova Predsjedništva BiH ali i stručnih službi svedena na minumum.

Poziv za predaju Upitnika Evropske komisije u srijedu 28. februara medijima je upućen tek dva dana prije.

Iz Press ureda Predsjedništva BiH danas su za Patriju kazali su da će prijem biti organiziran „najvjerovatnije 1. marta“, a da su organizatori „vjerovatno Izetbegović i Čović.“

#BiH