Članak

HS BiH: Vatikan očitao diplomatsku lekciju Draganu Čoviću

Očigledna je bila namjera da se perfidno iskoristi naklonost svetoga Oca prema BIH i njezinim narodima i građanima i da ga se uvuče u polemiku oko unutarnjih odnosa u BIH, a sve zarad osobnih izbornih

SARAJEVO, (Patria) - Hrvatska stranka BiH pozdravlja posjetu trojice članova Predsjedništva BiH Vatikanu, ali smatra kako je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović neprimjereno iskoristio prijem članova Predsjedništva kod svetoga Oca pape Franje, na kojem je nediplomatski govorio o Izbornom zakonu BiH.

- To je bio veliki politički gaf. Neshvatljivo je potcjenjivanje vatikanske diplomatije i neuvažavanje autoriteta pape Franje, velikoga i dokazanoga prijatelja BiH od strane jednoga državnika, nepotrebnim iscrpljivanjem oko napuhanoga unutarnjega političkoga pitanja, koje niti izbliza nije tako važno kakvu mu dimenziju daje hrvatski član Predsjedništva BIH i vođa HDZ BiH.

Očigledna je bila namjera da se perfidno iskoristi naklonost svetoga Oca prema BIH i njezinim narodima i građanima i da ga se uvuče u polemiku oko unutarnjih odnosa u BIH, a sve zarad osobnih izbornih interesa i jadnoga političkoga profiterstva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je dobio diplomatsku lekciju i primjeren odgovor. Sveta stolica se neće miješati u unutarnje stvari BIH, a papa Franjo je svoje goste pozvao da ulože napore da se zaustavi masovni odlazak mladih ljudi iz BiH - stoji u saopćenju Hrvatske stranke BiH.

#BiH