Članak

Borci ne odustaju od svojih zahtjeva, blokirano nekoliko puteva

Borci su blokirali saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlju Šićki Brod

SARAJEVO, (Patria) - Stotine bivših boraca blokiralo je nekoliko putnih pravaca u zemlji nezadovoljni odnosom vlasti prema boračkoj populaciji.

Borci su blokirali saobraćaj na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlju Šićki Brod (Tuzla) i petlju Blatuša (Zenica).

Najbrojniji protesti su u mjestu Šićki Brod kod Tuzle gdje se okupilo nekoliko stotina boraca.

Proteste je prethodno najavio bivši komandant čete u 211 Obrt Armije BiH Sulejman Fejzić Fejza, koji je umro prije tri dana, ali njegova smrt nije omela njegove suborce da danas izađu na proteste. Oni su nosili njegove slike i poručili da neće odustati od ciljeva kojima je Fejza težio.

Više boračkih udruženja najavilo je ranije blokadu saobraćajnica, graničnih prelaza i proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH ukoliko Predstavnički dom FBiH do 28. februara ne zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima.

Borci su do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

#BiH